Ohita pääsisältöön
Ilmainen toimitus: tällä hetkellä noin
 • Home>
 • kelim matto
 • Kelim matto

  61 Tuotteet

  61/61 tulokset

  Kilim-matto: perinne kohtaa nykyaikaisuuden

  Kelim-matot kuuluvat klassisiin tai Oriental carpets ja ne ovat syntyneet vuosisatoja kestäneen nomadikansojen käsityötaidon tuloksena. Ne kuuluvat tunnetuimpiin ja luultavasti suosituimpiin itämaisiin tasokudoksiin. Berber-matot ja Gabbeh-matot ovat perinteisiä mattoja, jotka kilimin tavoin ovat nomadikansojen suunnittelemia. Kelim-matot ovat peräisin nykyisen Iranin ja Afganistanin alueelta, jossa niitä valmistivat useimmiten naiset kangaspuilla. Sisal-mattojen tavoin perinteiselleKelim-matot matolle on ominaista sen kiinteä, litteäksi kudottu rakenne, joka tekee siitä erityisen kestävän ja helposti puhdistettavan. Kelim-mattoja voidaan siis käyttää moniin eri tarkoituksiin: Niitä käytettiin paitsi koristeena, esimerkiksi seinävaatteita, myös erilaisiin toiminnallisiin tarkoituksiin istuinmattoina, telttaverhoina tai lattianpäällysteinä.

  Kelim-matot, joissa on yksilöllisiä kudontakuvioita, ovat säilyneet sukupolvien ajan, koska kutomistaito ja -tekniikka siirtyivät äideiltä tyttärille. Koska nämä perinteiset kelim-matot kuvastavat nomadien elämää, ne on usein suunniteltu eläin- ja kasvikuvioilla, jotka ovat yksinkertaisia mutta hyvin yksilöllisiä. Kudotut lyhytnukkaiset matot värjättiin paikallisista kasveista saaduilla luonnon pigmenteillä. Koska villamatoilla on erityisen lämpimät ominaisuudet, ne valmistettiin yleensä lampaanvillasta tai vuohenkarvasta.

  Modernit kilim-matot

  ModernitKelim-matot ovat saaneet inspiraationsa perinteisestä kudonnasta ja koristavat edelleen jokaista sisustusta klassisilla malleillaan. Niitä täydennetään moderneilla elementeillä, ja ne muodostavat näin erityisen vaikuttavan osan etnisestä ilmeestä, joka nauttii suurta suosiota ja jonka kuvio- ja värivalikoima on yhtä upea kuin Kelim-mattojen . Koska malli on usein pidetty maanläheisissä sävyissä, Kelim matoilla on luonnollinen, rauhoittava aura ja ne luovat siten harmonisen ilmapiirin. Nämä nykyaikaiset asusteet tarjoavat myös lukuisia käyttömahdollisuuksia, esimerkiksi matonjuoksijana eteisessä tai keittiön juoksijana.

  Miten tyyliin kilim mattoja oikein

  Kilim-ilmeinen matto tuo trendikkään etnisen tyylin kotiisi. Usein punaisen, ruskean ja oranssin väriset matot tuovat huoneeseen lämpöä ja kodikkuutta. Valitse makuuhuoneeseen puuvillainen kilim matto, jotta voit aloittaa päivän pehmeästi ja kodikkaasti. Lattiatarvikkeet, joissa on hapsuja, näyttävät upeilta eteisessä - ne tekevät sisääntuloalueesta ystävällisen ja eloisan. Entä miten olisi esimerkiksi kermanvärinen kiliimi olohuoneeseen suuressa 300x400 cm:n koossa? Suunnittelulla ei ole rajoja. Voit leikkiä väreillä ja muodoilla sekä kuvioilla. Selaa verkossa ja tutustu:

  • Leikkisät kilimimatot, joissa on hapsuja.

  • Modernit kappaleet beigeä, kermanväristä ja ruskeaa

  • Klassiset kilim-mallit punaisena, oranssina ja keltaisena.

  • ja paljon muuta upeaa!

  Matto tekee mistä tahansa huoneesta viihtyisämmän!