Ohita pääsisältöön
Ilmainen toimitus: tällä hetkellä noin
 • Home>
 • itamaiset matot
 • Itämaiset matot

  207 Tuotteet

  207/207 tulokset

  Itämaiset matot: Viehätysvoima

  Monia malleja voidaan kuvata nimellä klassikkomatot . Tähän kategoriaan kuuluvat tietenkin Orient-matot, mutta myös hienovaraiset mallit, kuten reunuksin varustetut matot tai laadukkaat yksiväriset mallit, joita ei turhaan kutsuta "klassis-eelegantiksi". Periaatteessa on kuitenkin omasta mausta kiinni, mitä mattoa pitää klassisena. Haluamme kuitenkin tarjota sinulle laajan valikoiman klassisia mattoja, jotta sinulla on mahdollisuus valita omien mieltymystesi mukaan. Löydät niin vintage-mattoja, joissa on klassisesti inspiroiva kuviointi, kuin laadukkaita ja hienovaraisia villamattoja. Verkkokaupassamme voit tietenkin suodattaa ja lajitella klassikkomattoja värin, kuvion, materiaalin ja paljon muuta. Näin löydät helposti klassiset beigenväriset matot, kukkakuvioiset mallit tai luonnonmateriaaleista valmistetut kuten sisal-mattomme. Toisinaan tietysti hinnalla on suuri merkitys:

  Käsin solmittu itämainen matto voi olla pienen auton hintainen, mutta onneksi myymälästämme löytyy myös edullisempia malleja, joten sinun ei tarvitse kaivaa syvälle taskuusi ostaaksesi maton edullisesti.

  Orientin matot

  Klassisista matoista tunnetuin ja suosituin lienee Oriental-matto. Valikoima on valtava, ja siihen kuuluu kaikenlaisia mattoja, jotka ovat peräisin maantieteellisiltä alueilta, joita yleisesti kutsutaan itämaiksi. Nykyään tähän kuuluvat alueet Pohjois-Afrikasta Lähi-itään Keski-Aasiaan. Itämainen matto voidaan valmistaa monin eri tavoin ja eri materiaaleista: Usein jo näiden yksityiskohtien perusteella voidaan tehdä päätelmiä laadusta ja alkuperästä, ja myös muotoilu vaihtelee suuresti alkuperän mukaan. Esimerkiksi pohjoisafrikkalainen berberimatto ei ole solmimisuutensa ansiosta lainkaan erilainen kuin moderni korkeakasvoinen matto, kun taas iranilainen nomadimatto innostaa runsailla väreillä ja hyvin itämaisilla kuvioilla ja vaikuttaa vastaavasti eksoottiselta. Yhteistä kaikille malleille on kuitenkin se, että ne on valmistettu taidokkaasti käsityönä luonnollisista ja kalliista materiaaleista. Valitettavasti tämä tekee itämaisista matoista, kuten persialaisista matoista, monille ihmisille mahdottomia hankkia. Onneksi tarjoamme sopivia vaihtoehtoja: Löydät edullisia itämaisia mattoja sekä malleja, jotka valmistamme itse klassisten itämaisten mallien pohjalta. Nämä matot on yleensä kudottu koneellisesti synteettisistä kuiduista, ja ne ovat vastaavasti edullisempia kuin kalliit vastineensa. Synteettisistä kuiduista tehdyn vankan käsittelyn ja valmistuksen ansiosta itämaiset mattomme ovat miellyttävän helppohoitoisia ja niitä voidaan käyttää huoletta. Tämä tekee niistä monipuolisia sisustusesineitä, jotka tekevät hyvää jälkeä jopa eteisessä mattojen juoksutteina. Koska tarjoamme myös valtavan valikoiman formaattien ja kokojen suhteen, matot sopivat moniin asuintiloihin, myös makuuhuoneeseen sängynmatoksi sopivassa pienessä muodossa.

  Traditionaaliset matot

  Traditionaaliset matot eivät ole nykyään kysyttyjä vain alkuperäisessä muodossaan: niiden runsas muotoilu toimii nykyään myös merkittävänä inspiraationa moderneille matoille ja nykyisille kodin trendeille. Vaikka perinteisten mattojen valmistus ammattitaitoisen käsin solmimisen avulla on säilynyt olennaisesti muuttumattomana, niiden nykyaikaiset vastineet valmistetaan nykyään enimmäkseen koneellisesti (kudottuna tai tuftattuna), eivätkä ne eroa muista tekstiilituotteista, joita voidaan teollistumisen myötä pitkälti automatisoida ja tuottaa tehokkaasti. Perinteiselle matolle on kuvioinniltaan ominaista filigraaniset koristeet, kukka-aiheet ja koristeelliset reunukset - ne ovat ajattoman kauniita ja sopivat saumattomasti mihin tahansa kodin tyyliin. Suosittuja suunnittelun piirteitä eivät kuitenkaan ole pelkästään nämä upeat kuviot vaan myös ilmeikkäät, eloisat värit. Alun perin klassisten itämaisten mattojen värjäämiseen käytettiin kasvivärejä, joita saatiin esimerkiksi kasvien juurista ja jotka antoivat malleille erityisen runsaan ilmeen. Nykyään värjäykseen käytetään kuitenkin myös synteettisiä väriaineita, koska niiden valmistus on yleensä edullisempaa. Niinpä perinteiset matot ja niiden kuviot kastetaan kirkkaan vaaleanpunaisiin tai hentoihin pastellisävyihin ja ne rikastuttavat kotiamme antiikkisella tunnelmallaan.

  Klassiset itämaiset matot - opas

  Mitä erilaisia itämaisia mattoja on?

  Oriental-mattoja voidaan luokitella ja jaotella monin eri tavoin. Yksi tapa luokitella niitä on tyylin mukaan: geometristen tyylien lisäksi yleisimpiä ovat arabeski, froraalinen, kaareva ja figuraalinen tyyli. Toinen luokittelumahdollisuus on pääkentän kuviointi: erotetaan medaljonkikuviot, kenttäkuviot, toistokuviot ja kuvakuvioiset matot. Yleisin mattojen luokittelu on jako maantieteellisen alkuperän mukaan. Benutasta löydät Oriental carpets kaikenlaisia:

  Miten puhdistan käsin solmitun itämaisen maton?

  Miten puhdistan käsin solmitun itämaisen maton?

  Vain puhdas Oriental matto voi tuoda sen täyden loiston esiin huoneessa. Jos itämainen matto tai persialainen matto on hyvin likainen, se kannattaa puhdistaa ammattilaisella. Tämä koskee erityisesti erittäin arvokkaita, käsin solmittuja esineitä, joita tulisi pitää taideteoksina. Loppujen lopuksi myös kalliin maalauksen tulisi olla restauroijan puhdistama ja entisöimä. Vaikka ammattitaitoiset siivousyritykset kehottavatkin olemaan tekemättä niin, on varmasti mahdollista saada itämainen matto uudelleen puhtaaksi itse pienten tahrojen ja likaantumisten tapauksessa. Jos päätät olla teettämättä mattosi ammattilaispuhdistusta, sinun kannattaa ottaa huomioon muutama tärkeä seikka ja puhdistaa klassinen mattosi huolellisesti ja poistaa tahrat matosta varovasti: Kiinnitä erityistä huomiota käytettyyn materiaaliin, erityisesti silkkimatot ovat hyvin herkkiä. Lisätietoja saat lukemalla neuvoja-artikkelimme, josta saat välitöntä apua mattotahroihin "Puhdista matto & poista mattotahrat" .

  Suosittelemme lämpimästi, että käytät ammattimaista puhdistuspalvelua arvokkaille matoille.

  Mitä minun tulisi huomioida ostaessani itämaisia mattoja?

  Onko itämainen matto käsin solmittu, sen voi tunnistaa eri tuntomerkkien perusteella: Ensinnäkin konekudotussa matossa on yleensä hapsut sivuilla. Vedä kiinni yhdestä hapsusta ja tarkkaile itämaisen maton takaosassa olevia solmuja, jotka ovat samassa linjassa tämän hapsun kanssa ja jotka on liitetty mattoon. Jos nämä liikkuvat, kun niitä nypitään, hapsut eivät ole kiinnittyneet ja loimilanka muodostaa hapsut maton läpi. Konesolmitut matot ovat yleensä virheettömiä ja virheettömän yhtenäisiä. Käsin solmitussa itämaisessa matossa on aina minimaalisia vaihteluita, koska solmuja on paljon neliömetriä kohti. Etsi siis klassisen maton Rück-puolelta toistuvia kuvioita ja tarkkaile pieniä, vähäisiä vaihteluita värijärjestyksessä tai etsi erikokoisia solmuja. Käsin solmitun maton pituus- tai leveyserot ovat usein minimaalisia. Ota siis mittanauha ja mittaa maton sivut. Käsin solmitussa matossa on merkittäviä millimetrialueittaisia eroja. Kun ostat itämaista mattoa, kiinnitä huomiota myös maton alkuperään, joka on aina ilmoitettava.

  Esimäiset itämaiset matot tulevat erityisesti Iranista, Afganistanista, Venäjältä ja Turkista.

  Tutustu itämaisten mattojen koko valikoimaan mattojen verkkokaupassamme.