Ohita pääsisältöön
Ilmainen toimitus: tällä hetkellä noin
 • Home>
 • villamatto
 • Villamatto

  517 Tuotteet

  517/517 tulokset

  Villamatot: Luonnolliset tyylit, joilla on hyvän olon takuu

  Villa on uusiutuva luonnonvara, jota saadaan nisäkkäistä, kuten lampaista ja vuohista. Sen on tieteellisesti todistettu olevan vanhin ihmisen käyttämä kuitumateriaali, joka on peräisin 4. vuosisadalta eKr. alkaen. Vaikka synteettisiä kuituja käytetään nykyään yhä enemmän tekstiiliteollisuudessa, villakuituja arvostetaan edelleen niiden monipuolisten ominaisuuksien ja käyttökohteiden ansiosta. Se toimii esimerkiksi monien mattotyyppien perusmateriaalina, ja se antaa paitsi nykyaikaisille myös klassisille vaihtoehdoille kauniin, luonnollisen ilmeen. Villakuidun karhea ja kestävä luonne mahdollistaa myös mattojen valmistamisen eri tavoin, kuten solmimalla, kutomalla tai tufttaamalla. A sisalimatto on siihen verrattuna yleensä kudottu rakenne.

  Villamatot hyvän olon takuulla

  Kotoisa villamatto tuo jokaiseen kotiin miellyttävän ripauksen luonnollisuutta ja lämpöä. Koska tätä arvostetaan erityisesti olohuoneissa ja makuuhuoneissa, villamatot ovat täydellinen lisävaruste näihin tiloihin. Keittiön tai ulkotilojen matoksi sen sijaan sopivat paremmin synteettiset kuidut, kuten polypropeeni. Villakuidut ovat rakenteeltaan löyhiä ja niillä on siten luonnolliset lämmönsäätelyominaisuudet. Onton rakenteensa ansiosta ne imevät itseensä vesihöyryä ja vapauttavat sitä tarvittaessa. Lisäksi lämpöä voidaan tehokkaasti varastoida näihin välitiloihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että villasta valmistetut matot paitsi eristävät lämpöä myös luovat luonnollisen, terveellisen asumisilmaston säätelemällä asuintilojen kosteutta, neutraloimalla imeytyneet hajut ja vapauttamalla ne takaisin ympäristöön. Myös villakuidun muut ominaisuudet puhuvat sen käytön puolesta villamattona. Se on erittäin elastinen ja vakaa, minkä ansiosta se palautuu alkuperäiseen muotoonsa myös raskaan käytön jälkeen; esimerkiksi huonekalujen aiheuttamat painaumat voidaan muotoilla uudelleen. Myös niiden vähäinen lian tarttuvuus on erittäin arvostettua kotona.

  Värikkäät villamatot

  Villamatto on laadukas luonnontuote, jossa yhdistyvät toiminnallisuus ja estetiikka. Puhtaalla uudella villamatolla saat kotiisi erityisen jalon ja ensiluokkaisen kappaleen, jonka läsnäoloa arvostat taatusti. Koska villakuidut imevät väriä erittäin hyvin, ne ovat erityisen värinpitäviä ja valonkestäviä. Esimerkiksi benuta-mallistosta löydät maton vihreän lisäksi myös muissa pehmeissä ja kirkkaissa väreissä. Silmiinpistävästä popista klassisen tyylikkääseen tai yksinkertaiseen ja yksinkertaiseen, moderneja villamattoja ja myös puuvillamattoja on saatavana monenlaisissa malleissa, ja ne tuovat esimerkiksi skandinaavisten mattojen tapaan elävyyttä ja raikkautta taloosi ja kotiisi. Villamatot tekevät kuitenkin vaikutuksen paitsi muotoilun monipuolisuudellaan myös erilaisilla muodoillaan: Korkeakasvoinen villamatto ja sen pehmeä nukkaa takaavat korkean mukavuustason kaikissa huoneissa ja pitävät jalat lämpiminä, mutta myös pyöreä villamatto ilahduttaa sinua vertaansa vailla olevalla muodollaan. Eläinten karvoille allergisille suosittelemme luonnon synteettisistä kuiduista valmistettua viskoosimattoa.

  Värikkäiden keltaisten tai punaisten lattia-asusteiden lisäksi löydät verkosta myös monia tyylikkäitä villamattoja harmaana tai muissa hillityissä väreissä, kuten kerman tai valkoisen värisenä. Näissä kappaleissa on hienoa niiden monipuolisuus! Onko olohuoneesi sisustettu skandi-tyyliin? Ei hätää! Pidätkö kodissasi erityisesti teollisesta ilmeestä? Harmaa villamatto sopii täydellisesti myös tähän. Haluatko luoda ylellistä ja modernia charmia? Ei ole ongelma tyylikkään harmaan villamaton kanssa. Voit yhdistää tämän mallin vain muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä - lähes mihin tahansa sisustustyyliin!

  Inspiroidu monipuolisuudesta

  Olipa kyseessä pyöreä, juoksijana tai klassinen suorakulmainen: löydät netistä valtavan valikoiman trendikkäitä ja ajattomia villamattoja. Jokainen löytää oikean kappaleen kotiinsa - industrial lookista boho chiciin ja retromalleihin. Selaa nyt netissä ja löydä villamalleja monissa upeissa väreissä, muodoissa ja tyyleissä, kuten esimerkiksi

  • Vaaleat villamatot beigen, valkoisen tai harmaan värisinä

  • Värikkäät kappaleet vihreänä, sinisenä tai turkoosina

  • Yksiväriset mallit mustavalkoisina tai geokuvioituina.

  • Pyöreät villamatot tai juoksumatot

  • Suosittuja kokoja, kuten villamattoja 200x300 cm tai 160x230 cm

  Villamattojen puhdistaminen ja hoito

  Jotta voit nauttia villamatosta pitkään, sinun on ennen kaikkea pidettävä siitä hyvää huolta. Erityisesti villamatot vaativat erityistä hoitoa, ja villamattojen puhdistuksessa on muutamia tärkeitä seikkoja, jotka on syytä ottaa huomioon. Lisätietoja saat opasartikkelistamme: Mattojen puhdistus ja tahrojen poisto. Erityisen sitkeisiin tahroihin tai jopa erityisen arvokkaisiin mattoihin kannattaa kutsua ammattimainen matonpuhdistaja.

  Tutustu kauniisiin villamattoihin benuta ja osta matto netistä jo tänään.