Ohita pääsisältöön
Ilmainen toimitus: tällä hetkellä noin
 • Home>
 • modernit matot
 • Modernit matot

  1878 Tuotteet

  1878/1878 tulokset

  Tutustu nykyaikaisiin mattoihin verkossa

  Modernit matot ovat nykyään suosituimpia mattoja. Kun otetaan huomioon niiden laaja valikoima tyylejä ja motiiveja, tämä ei ole yllättävää, sillä käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Moderni matto voi piristää mitä tahansa asuintilaa ja antaa sisustukselle yksilöllisen ilmeen. Pitkän nukkaisen vaihtoehdon viihtyisä matto sopii lemmikinomistajille.

  Suunnittelijamattoja laajassa valikoimassa


  Benutasta löydät upeita mattoja kaikissa hintaluokissa sekä jaloja designmattoja monissa eri muodoissa, väreissä, materiaaleissa ja eri tuotemerkeissä. Voit valita viihtyisät korkeakasvuiset matot, tyylikkäät lyhytnukkaiset matot, luonnonkuiduista, kuten villasta, sisalista, juutista, hampusta tai puuvillasta valmistetut matot tai modernit synteettisistä kuiduista, kuten polyakryylistä, polyamidista ja muista, valmistetut matot. Valikoimalla ei ole rajoja, ja pyrimme aina toteuttamaan uusimmat ja kauneimmat mallistot. Tällaisessa valikoimassa alkaa kuitenkin joskus miettiä, mikä matto sen oikeastaan pitäisi olla. Jotta voit tehdä valinnan, joka todella tyydyttää sinua pitkällä aikavälillä, on tärkeää ottaa huomioon nykyiset muotoilumieltymykset tai jopa lyhyen aikavälin trendit, mutta ennen kaikkea tarkastella omaa kotiasi. Tarkemmin sanottuna sitä paikkaa, joka on tarkoitus sisustaa uudella design-matolla. Tässä yhteydessä on otettava huomioon useita tekijöitä. Ensinnäkin tietenkin käytettävissä olevan tilan koko: kuinka suuri voi ja pitää olla se alue, jonka matto tulee peittämään? Seuraavaksi on pohdittava, miten tätä aluetta käytetään ja mitä erityisvaatimuksia matolle asetetaan. Eteiseen tai sisääntuloalueelle tulevan maton on kestettävä kovempaa kulutusta, likaa ja katukenkiä kuin olohuoneen tai makuuhuoneen maton. Tällöin esimerkiksi kestävästä luonnonkuidusta valmistettu malli olisi sopiva. Muissa huoneissa on sen sijaan erilaisia vaatimuksia: Esimerkiksi keittiön kauniin maton pitäisi olla myös kestävä, ja siksi sisalista valmistettu malli on myös mahdollinen, mutta tälle alueelle halutaan todennäköisemmin design-matto, jonka motiivi sopii myös huoneen teemaan. Modernit keittiön juoksumatot, jotka ovat sopivasti kuvioituja ja samalla erittäin kestäviä ja helppohoitoisia, ovat tässä hyvä valinta. Toinen seikka, joka kannattaa ottaa huomioon mattoa valittaessa, on sen visuaalinen vaikutus huoneeseen. Jos matto on harmaa, se jättää paljon suunnitteluvapautta ja voidaan yhdistää lähes mihin tahansa asumistyyliin. Värikkäiden vaihtoehtojen kanssa olet enemmän sidottu huoneen muun sisustuksen suhteen, sillä nykyaikaisten mattojen värien tulisi mieluiten heijastua muihin kodin sisustustarvikkeisiin. Ratkaisevaa ei kuitenkaan ole pelkästään huonekalujen tyyli ja väri. Pienissä ja tummissa huoneissa kannattaa yleensä valita hieman vaaleampi malli, sillä vaaleilla väreillä on valoa heijastava ja laajentava vaikutus. Melko suuressa huoneessa taas tummempi matto voi luoda lämpöä ja kodikkuutta. Muodolla on tietenkin merkitystä: pitäisikö maton olla neliön tai suorakaiteen muotoinen, pitkänomainen vai pyöreä?

  Opas: Modernit matot

  Mitkä ovat modernin maton edut?


  Täydellisen design-maton ehkä tärkein ominaisuus on edelleen se, että se saa sinut tuntemaan olosi kotoisammaksi kodissasi. Ja se on mahdollista vain sellaisen mallin avulla, joka miellyttää sinua yksilöllisesti. Siksi valikoimastamme löytyy koko modernien mattojen valikoima, jotta saat juuri sen maton kohtuulliseen hintaan, joka tekee omista neljästä seinästäsi täydelliset juuri sinulle. Näiden ei muuten tarvitse välttämättä päättyä terassin tai parvekkeen oveen: Jo jonkin aikaa erityisesti ulkokäyttöön tarkoitetuista tekstiileistä on tullut muotia. Miksi et siis kaunistaisi puutarhaasi tai muuta ulkoaluettasi tyylikkäällä ulkoilmamatolla? Ne eivät ole vain kauniita katsella, vaan tietenkin myös vedenpitäviä, kestäviä ja erittäin helppohoitoisia. Matto tuo mihin tahansa huoneeseen aivan erityistä tunnelmaa, ja kun se kerran on siellä, on vaikea kuvitella elämää ilman sitä.

  Miten tasakudokset, lyhytnukkaiset matot, korkeakasvuiset matot ja pitkänukkaiset matot eroavat toisistaan?

  Shaggy-matto ovat matot joiden nukka on pituudeltaan 1,5-5 senttimetriä. Jos maton nukka on lyhyempi kuin 1,5 senttimetriä, sitä kutsutaan lyhytnukkaiseksi matoksi ja jos se on pidempi kuin 5 senttimetriä, sitä kutsutaan pitkänukkaiseksi matoksi. A litteäksi kudotut matossa ei ole lainkaan nukkaa. Yksinkertaisesti sanottuna, mitä pidempi maton nukka on, sitä viihtyisämpi ja pehmeämpi se on. Tämä tekee siitä kuitenkin alttiimman lialle ja lialle, ja se on myös hieman vaikeampi puhdistaa. Siksi lemmikkieläinten omistajien kannattaa valita lyhytnukkainen matto, ja niiden, jotka pitävät kodikkaasta ja pehmeästä matosta, kannattaa valita moderni matto, jossa on pidempi nukka. Litteäkudoksiset matot soveltuvat erityisen hyvin ulkokäyttöön, sillä ne ovat kestävämpiä ja säänkestävämpiä ja samalla ne imevät vain vähän tai eivät lainkaan vettä.

  Olemme listanneet avuksesi, millä nukkakorkeudella modernin maton kohdalla voidaan puhua korkeasta, lyhyestä tai pitkästä nukasta:

  • Korkeakasvuiset matot: Kasan pituus on 1,5-5 senttimetriä. Kaikki yli 5 cm:n pituiset matot luokitellaan pitkäkarvaisiksi tai räsymatoiksi.

  • Lyhytnukkaiset matot: Jos nukka on korkeintaan 1,5 senttimetriä, sitä kutsutaan lyhytnukkaiseksi matoksi.

  • Tasakudotut matot: Näissä matoissa ei ole lainkaan nukkaa, ja siksi ne ovat erityisen helppohoitoisia.

  Mitä eroa on käsin kudotuilla, käsintuftatuoiduilla ja koneellisesti valmistetuilla matoilla?

  Arvostetuimpia ja arvokkaimpia mattoja ovat klassiset iranilaiset matot, erityisesti persialaiset ja gabbeh-matot, jotka on erittäin taidokkaasti solmittu tai kudottu käsin. Jalojen itämaisten mattojen väri- ja materiaalilaatu kestää hyvin pitkään, minkä vuoksi ne ovat joskus tavalliselle asiakkaalle mahdottomia hankkia. Parhaita itämaisia mattoja pidetään taideteoksina, ja niistä maksetaan huutokaupoissa vastaavasti korkeita hintoja. Sen sijaan käsin tuftatuissa matoissa luonnonkuiduista, synteettisistä kuiduista tai kangassekoitteesta valmistettu nukkalanka kiinnitetään taustakankaaseen kaasupistoolilla. Tämä tekee matoista halvempia ja helpompia hoitaa. Lopuksi on vielä konekäsitellyt matot, joissa voidaan uusimman tekniikan ansiosta toteuttaa mitä monimutkaisimpia mattokuvioita ja jotka samalla ovat yhä laadukkaampia ja halvempia. 

  Löydä siis matot netistä kaikessa monimuotoisuudessaan benutan avulla.